Hotel Pestera

 Complexul hotelier Pestera este situat in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei.
Departe de stresul cotidian, amplasarea in mijlocul naturii si serviciile deosebite fac din Hotelul Pestera locul ideal pentru a petrece clipe de neuitat.
Capacitatea de cazare de care Hotelul Pastera dispune este de 36 de camere duble, 6 garsoniere, 5 triple, amenajate cu o eleganta impecabila si prevazute cu tot ceea ce este necesar unui confort de calitate : satelit tv, radio, retea de telefonie, minibar, cutie de valori. Facilitatile cuprind o serie de spatii personalizate destinate petrecerii unor momente cat mai agreabile pe perioada sederii : 1 restaurant de 120 de locuri, 1 bar-restaurant de 80 de locuri, 1 foisor de 90 de locuri, terasa in aer liber, disco-bar, piscina interioara cu multiple functionalitati, 1 sala de conferinte de 80 de locuri.



 

Pestera Ialomitei


Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la circa 10 km în aval, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m
Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și sali. Diferență de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu. Peștera are o desfășurare mixtă, prezentând atât galerii cât și săli.
Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peșteră se află Mânăstirea Ialomiței, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău. Mănăstirea a ars de mai multe ori până acum.

Comentarii

Postări populare