Culoarul Bran-Moieciu si castelul Bran

Zona Bran-Moeciu situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, ne incanta cu varietatea peisajelor si cu salbaticia reliefului. Legenda Contelui Dracula amplifica misterul ce planeaza in jurul acestor locuri, legenda adapostita in umbra zidurilor Castelului Bran.

Obiectivele turistice variate precum Cetatea Rasnovului si Castelul Bran se alatura numeroaselor trasee turistice ce se deschid spre Muntii Bucegi sau Muntii Piatra Craiului, Cheile Rasnoavei sau Pestera Dambovicioara.

Localitatea Moeciu de Jos este situata in judetul Brasov, pe D.N. 73 Brasov - Pitesti, la 30 de Km de orasul Brasov, la 25 de Km de Predeal si la 8 Km de Castelul Bran.

Comuna Moeciu se afla pe una din cele mai vechi cai de acces intre cele doua provincii romanesti: Ardealul si Tara Romaneasca, urmand Depresiunea Tarii Barsei cu Rucar - Dragoslavele.

Case mandre, aproape de creierul muntilor, ciobani care urca la stana cu oile, peisaje fantastice, oameni primitori.

Un vast podis inconjurat de muntii Barsei, Bucegi, Ciucas, Piatra Craiului. Comuna Moieciu este alcatuita din sase localitati: Moeciu de Jos ca resedinta de comuna, Cheia, Magura, Drumu Carului, Moeciu de Sus si Pestera.





Traditii si obiceiuri Bran Moeciu
* martie: plecarea oilor la munte
* 25 aprilie: alegerea celui mai bun crescator de animale
* mai: masurarea laptelui
* 24 iunie: olimpiada de vara de la Sirnea
* 20 iulie: Santilie
* 25-26 iulie: targul de vara de la Moeciu
* 9 august: targul de Pantelimon, Bran
* 25 august: Nedeia muntilor de la Fundata
* octombrie: ravasitul oilor si alegerea celui mai bun crescator de animale, Bran
* 8 noiembrie: Sf.Arhangheli Mihai si Gavril, Bran


Castelul Bran
Situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula,  desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Comentarii

Postări populare